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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Hortaliças. |
Data corrente: |
10/10/2000 |
Data da última atualização: |
10/10/2000 |
Autoria: |
CRAVEIRO, A. A.; CRAVEIRO, A. C.; CARVALHO, T. V.; COSTA, F. M. L. L.; AGUIAR, L. P. |
Título: |
Preparacao de vegetais desidratados para consumo humano. |
Ano de publicação: |
2000 |
Fonte/Imprenta: |
Horticultura Brasileira, Brasilia, v.18, p.876-877, jul. 2000. |
Idioma: |
Português |
Notas: |
Suplemento. Trabalho apresentado no 40. Congresso Brasileiro de Olericultura, 2000. |
Palavras-Chave: |
Beet; Brassica oleracea italica; Carrot; Consumption; Couve-flor; Dehydration; Eggplant; Pumpkin. |
Thesagro: |
Abóbora; Berinjela; Beta Vulgaris; Beterraba; Brassica Oleracea Botrytis; Brassica Oleracea Capitata; Brócolo; Cenoura; Consumo; Cucúrbita Moschata; Desidratação; Liofilização; Lycopersicon Esculentum; Repolho; Solanum Melongena; Tomate. |
Thesaurus Nal: |
broccoli; cabbage; cauliflower; freeze drying; tomatoes. |
Categoria do assunto: |
-- |
Marc: |
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Registro original: |
Embrapa Hortaliças (CNPH) |
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Biblioteca |
ID |
Origem |
Tipo/Formato |
Classificação |
Cutter |
Registro |
Volume |
Status |
URL |
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Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Café. |
Data corrente: |
06/05/2019 |
Data da última atualização: |
06/05/2019 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Autoria: |
SANTOS, T. B. dos; SOARES, J. D. M.; LIMA, J. E.; SILVA, J. C.; IVAMOTO, S. T.; BABA, V. Y.; SOUZA, S. G. H.; LORENZETTI, A. P. R.; PASCHOAL, A. R.; MEDA, A. R.; NISHIYAMA JÚNIOR, M. Y.; OLIVEIRA, U. C. de; MOKOCHINSKI, J. B.; GUYOT, R.; JUNQUEIRA-DE-AZEVEDO, I. L. M.; FIGUEIR, A. V. O.; MAZZAFERA, P.; R. JÚNIO, O.; VIEIRA, L. G. E.; PEREIRA, L. F. P.; DOMINGUES, D. S. |
Afiliação: |
Tiago Benedito dos Santos, Universidade do Oeste Paulista; João D. M. Soares, Laboratório de Biotecnologia Vegetal, Instituto Agronômico do Paraná - IAPAR; Joni E. Lima, Departamento de Botânica/Instituto de Ciências Biológicas/Universidade Federal de Minas Gerais - UFMG; Juliana C. Silva, Programa de pós-graduação em Bioinformática/Universidade Tecnológica Federal do Paraná; Suzana T. Ivamoto, Departamento de Botânica/Instituto de Biociências de Rio Claro/Universidade Estadual Paulista; Viviane Y. Baba, Laboratório de Biotecnologia Vegetal, Instituto Agronômico do Paraná - IAPAR; Silvia G. H. Souza, Laboratório de Biologia Molecular/Universidade Paranaense; Alan P. R. Lorenzetti, Programa de Pós-graduação em Genética e Biologia Molecular/Universidade Estadual de Londrina - UEL; Alexandre R. Paschoal, Programa de pós-graduação em Bioinformática/Universidade Tecnológica Federal do Paraná; Anderson R. Meda, Laboratório de Biotecnologia Vegetal, Instituto Agronômico do Paraná - IAPAR; Milton Y. Nishiyama Júnior, Laboratório Especial de Toxinologia Aplicada/Instituto Butantan; Úrsula C. de Oliveira, Laboratório Especial de Toxinologia Aplicada/Instituto Butantan; João B. Mokochinski, Departamento de Biologia Vegetal, Instituto de Biologia/Universidade Estadual de Campinas; Romain Guyot, IRD, UMR IPME, COFFEEADAPT; Inácio L. M. Junqueira-de-Azevedo, Laboratório Especial de Toxinologia Aplicada/Instituto Butantan; Antônio V. O. Figueira, Centro de Energia Nuclear na Agricultura/Universidade de São Paulo - USP; Paulo Mazzafera, Programa de Pós-graduação em Genética e Biologia Molecular/Universidade Estadual de Londrina - UEL; Osvaldo R. Júnior, Life Sciences Core Facility - LaCTAD/Universidade Estadual de Campinas; Luiz G. E. Vieira, Universidade do Oeste Paulista; LUIZ FILIPE PROTASIO PEREIRA, CNPCa; Douglas S. Domingues, Departamento de Botânica/Instituto de Biociências de Rio Claro/Universidade Estadual Paulista. |
Título: |
An integrated analysis of mRNA and sRNA transcriptional profiles in Coffea arabica L. roots: insights on nitrogen starvation responses. |
Ano de publicação: |
2019 |
Fonte/Imprenta: |
Functional & Integrative Genomics, v. 19, n. 1, p. 151-169, January, 2019 |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
Coffea arabica L. is an important agricultural commodity, accounting for 60% of traded coffee worldwide. Nitrogen (N) is a macronutrient that is usually limiting to plant yield; however, molecular mechanisms of plant acclimation to N limitation remain largely unknown in tropical woody crops. In this study, we investigated the transcriptome of coffee roots under N starvation, analyzing poly-A+ libraries and small RNAs. We also evaluated the concentration of selected amino acids and N-source preferences in roots. Ammonium was preferentially taken up over nitrate, and asparagine and glutamate were the most abundant amino acids observed in coffee roots.We obtained 34,654 assembled contigs by mRNA sequencing, and validated the transcriptional profile of 12 genes by RT-qPCR. Illumina small RNA sequencing yielded 8,524,332 non-redundant reads, resulting in the identification of 86 microRNA families targeting 253 genes. The transcriptional pattern of eight miRNA families was also validated. To our knowledge, this is the first catalog of differentially regulated amino acids, N sources, mRNAs, and sRNAs in Arabica coffee roots. |
Palavras-Chave: |
Differential gene expression; Nitrogen transport; RNA-seq. |
Thesaurus NAL: |
MicroRNA. |
Categoria do assunto: |
-- |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/196962/1/An-integrated-analysis-of-mRNA-transcriptional.pdf
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Marc: |
LEADER 02379naa a2200409 a 4500 001 2108713 005 2019-05-06 008 2019 bl uuuu u00u1 u #d 100 1 $aSANTOS, T. B. dos 245 $aAn integrated analysis of mRNA and sRNA transcriptional profiles in Coffea arabica L. roots$binsights on nitrogen starvation responses.$h[electronic resource] 260 $c2019 520 $aCoffea arabica L. is an important agricultural commodity, accounting for 60% of traded coffee worldwide. Nitrogen (N) is a macronutrient that is usually limiting to plant yield; however, molecular mechanisms of plant acclimation to N limitation remain largely unknown in tropical woody crops. In this study, we investigated the transcriptome of coffee roots under N starvation, analyzing poly-A+ libraries and small RNAs. We also evaluated the concentration of selected amino acids and N-source preferences in roots. Ammonium was preferentially taken up over nitrate, and asparagine and glutamate were the most abundant amino acids observed in coffee roots.We obtained 34,654 assembled contigs by mRNA sequencing, and validated the transcriptional profile of 12 genes by RT-qPCR. Illumina small RNA sequencing yielded 8,524,332 non-redundant reads, resulting in the identification of 86 microRNA families targeting 253 genes. The transcriptional pattern of eight miRNA families was also validated. To our knowledge, this is the first catalog of differentially regulated amino acids, N sources, mRNAs, and sRNAs in Arabica coffee roots. 650 $aMicroRNA 653 $aDifferential gene expression 653 $aNitrogen transport 653 $aRNA-seq 700 1 $aSOARES, J. D. M. 700 1 $aLIMA, J. E. 700 1 $aSILVA, J. C. 700 1 $aIVAMOTO, S. T. 700 1 $aBABA, V. Y. 700 1 $aSOUZA, S. G. H. 700 1 $aLORENZETTI, A. P. R. 700 1 $aPASCHOAL, A. R. 700 1 $aMEDA, A. R. 700 1 $aNISHIYAMA JÚNIOR, M. Y. 700 1 $aOLIVEIRA, U. C. de 700 1 $aMOKOCHINSKI, J. B. 700 1 $aGUYOT, R. 700 1 $aJUNQUEIRA-DE-AZEVEDO, I. L. M. 700 1 $aFIGUEIR, A. V. O. 700 1 $aMAZZAFERA, P. 700 1 $aR. JÚNIO, O. 700 1 $aVIEIRA, L. G. E. 700 1 $aPEREIRA, L. F. P. 700 1 $aDOMINGUES, D. S. 773 $tFunctional & Integrative Genomics$gv. 19, n. 1, p. 151-169, January, 2019
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